Георги Спасов

Георги Спасов е активист на международното движение "Храна, не война" в София за осигуряване на топла храна и дрехи на уязвими хора, както и на глобалната инициатива "Невидими животни" за борба срещу насилието върху животни в индустрията. Но каузите му далеч не се изчерпват с това. Георги работи за защита на правата на иранските жени (и мъже), на бежанците, включително политическите бежанци от Русия, на правото на жените в Афганистан на образование, на автономните кюрди...

Включи се в разчистванията след наводненията в селата Каравелово и Богдан. Организира закупуване и раздаване заедно с приятели на хранителни дарения преди Коледа във Видинско за втора поредна година, след което систематизира и сподели натрупания опит. Участвал е като доброволец в климатични стачки и събития като "Дните на образованието и действията за климата" на "Петъци за бъдеще – България".

Вашите Свободни електрони:

"На въпроса: "Защо участваш в такива каузи?", Георги отговаря: "Защото се чувствам добре. Защото обичам себе си и другите. Защото ми е кеф, че съм жив и здрав и се чувствам свързан с останалите. С животни, страдащи хора. И не желая те да страдат. Не желая и аз да страдам. Чувствам се свързан... И чета, слушам, гледам и научавам все повече и повече как, когато помогнеш на някой в нужда, помагаш и на себе си."

Научете повече за две от каузите на Георги тук:

Храна, не война!
.
Невидими животни.

0 Comments:

« всички номинации